Mentale weerbaarheid

Helaas zien we steeds meer agressie, in de zorg, winkels die overvallen worden, zelfs op straat tegen de hulpverleners. U en uw personeel moet er maar mee om kunnen gaan. Vaak is het zo dat wanneer de druppel de emmer doet laten overlopen we er bewust van worden. Is het dan eigenlijk al niet te laat? De collega is langdurig ziek, we merken er weinig van want iemand anders van de afdeling doet wel een stapje extra en de bedrijfsvoering gaat gewoon door.

Voorkomen is beter dan genezen

De cursus mentale weerbaarheid van LTV is er op gemaakt om te voorkomen en niet te genezen! Tijdens deze cursus word ingegaan op wat mentale weerbaarheid is en dit te leren herkennen bij jezelf en bij je collega’s. Wat gebeurt er in het brein en welke technieken kan je toepassen om aankomende stress te reduceren. De cursus kan worden uitgebreid met zelfverdediging, Kun Tao technieken uit de vechtkunst worden aangeleerd en met elkaar geoefend. Ook deze technieken zijn ingericht op voorkomen en zeker niet om te kunnen vechten.

Wat we tot nu toe aan feedback hebben gekregen over deze cursus is onder andere dat we daadwerkelijk persoonlijk maatwerk leveren. Dat het een fijne didactische opbouw heeft en dat ieder op zijn niveau getriggerd word. Naast de inhoud word de dag ook als goede teambuilding ervaren met de collega’s onderling.

Politiehonden werken mee

Tijdens de cursus worden de deelnemers met politie honden geconfronteerd. Deze goed getrainde honden zorgen ervoor dat angst gevoeld gaat worden en daarmee daadwerkelijk in de zelfde context getraind kan worden als het gaat over agressie en mentale weerbaarheid. De trainers zijn in staat een rollenspel op te voeren echter dat heeft niet de voorkeur omdat men te alle tijden weet dat het een rol is die word aangenomen. Door met deze honden te werken voel en ervaar je dezelfde gevoelens als wanneer je daadwerkelijk agressief aangevallen word of als je overvallen word achter je kassa bijvoorbeeld. De trainers van LTV begeleiden dit proces professioneel en zorgen er met u samen voor dat u trots ht certificaat gaat behalen.

Is uw interesse gewekt? Neem vrijblijvend contact op om uw vragen of wensen kenbaar te maken. LTV levert graag maatwerk en past de training op uw situatie aan.