2 daagse training met Peri beton en staalbouw

2 daagse training met Peri beton en staalbouw

27-09 en 28-09-2018 hebben 6 personen van de Firma PERI de 2 daagse training van LTV gevolgd. In de voorbereiding heeft LTV een analyse gedaan na aanleiding van een intake gesprek. Ik vermeld dit expliciet daar dit een crucial moment is, LTV zegt namelijk maatwerk te leveren en dit gesprek geeft daar de informatie voor.

Verzamelen en vertrek

Vrijdag ochtend, verzamelen bij Kasteel Schaloen te Valkenburg, parkeren en in-checken en de eerste indruk op doen van de deelnemers. Na de kennismaking liepen we het pad richting het bos in en direct de eerste opdracht. De opdrachten over de hele dag waren didactisch opgebouwd, van heel klein en niet intensief naar heel groot en heel intensief. Doel van elke opdracht was verschillend, het eigen gedrag leren kennen v.w.b je leiderschap stijl. Directief en Participatief, SL2, de definitie van leidinggeven ontleed en elk aspect daarvan ervaren, gevoeld en besproken. In de ochtend was er wat regen, doordat we in het bos liepen weinig last van gehad maar wel besloten om binnen de lunch te doen i.p.v buiten. In de voorbereiding hebben de deelnemers de metafoor opdracht gemaakt. Deze opdracht maakt het geheel heel persoonlijk en ontstaat er een parallel proces namelijk de teamvorming binnen het team leidinggevenden. Ook dit hebben we beïnvloed en krachtig gemaakt.

Na de lunch hebben we opgebouwd naar vertrouwen, fysiek elkaar beveiligen in verschillende klim opdrachten. Uit de gesprekken bleek dat deze groep mensen heel heel snel wisten te reflecteren op hun eigen gedrag, LTV heeft hierin alleen nog maar hoeven sturen naar het feedback geven op elkaar en je daar comfortabeler bij leren voelen. Vervolgens zijn we fysiek meer intensief aan de bak gegaan, de berg op gelopen en op de top gesproken over inspirerend leiderschap. De brancard route gelopen waarbij er echt veel boven water kwam. De euforie om de opdracht ook echt te behalen was groots, de trainers LTV hebben laten voelen en ervaren wat motivatie, en directief leiderschap te weeg kan brengen, kort en lang termijn hebben we beleefd en samen succes gevierd.

Lekker eten

Tijd om te dineren bij het kasteel, nee, de dag nog steeds niet voorbij! Na het diner les reflecteren. Leidinggeven aan andere betekend dat je zeker kunt leidinggeven aan jezelf en dat houdt o.a. weer in dat je kunt reflecteren en je reflectie weet toe te passen. Afgesloten met de opdracht te reflecteren op jezelf en en willekeurige collega. Slaap lekker!!!

Na het ontbijt hebben we de groep opgehaald en geluisterd en gekeken hoe het me ze is, erg goed zagen we want zelfstandig hebben ze het groepsproces nog even in de kroeg voortgezet. Inhoudelijk qua inzet niets van te merken want tijdens het boogschieten hebben we de reflectie opdrachten gedeeld en gekoppeld. Ook hier waren wat confronterende momenten, de trainers LTV zijn namelijk niet aanwezig om lief te zijn echter om doelgericht gedrag bewust te maken met als doel goede leiders op te leiden. Niet dat we onaardig zijn de hele dag hoor!

Afsluitende opdrachten

Toen naar de eind opdracht. Op de Wilhelmina toren te Valkenburg zijn we de hoogte in gegaan, 3 leiders gaven 3 verschillende opdrachten en hun leiderschapsgedrag is hier in cruciaal. Het hele team heeft alle 3 de erg uitdagende opdrachten goed en compleet uitgevoerd dus iedereen volledig terecht het certificaat verdiend!!! Op persoonlijke wijze hebben we vol trots weer 6 leidinggevende opgeleid.

Tijdens de evaluatie over de gehele 2 dagen bleek er niets te zijn wat LTV kan verbeteren, we kregen zelfs te horen dat we professionals zijn. Boven verwachting een goed maatwerk programma geleverd. WAUW, wat een heerlijk gevoel krijg je daar van.

Bedankt voor jullie inzet allemaal, erg goed gedaan allemaal. Complimenten.

MVG

Team LTV

Geen reactie's

Geef een reactie